UrbanRebel

DarkRebel

21.04.2023

CUPRA Tavascan: Sen sa stáva skutočnosťou

  • Prvé elektrické SUV-kupé CUPRA a druhý elektrický model značky po kompaktnom hatchbacku Born

  • Impulz pre nové nápadné výrazové prostriedky dizajnu CUPRA, ktoré sa premietnu do budúcich elektrifikovaných modelov značky

  • CUPRA Tavascan perfektne kombinuje elektrický pohon s vysokou výkonnosťou. Špičková verzia VZ má výkon 250 kW (340 k) a pohon všetkých kolies dvoma elektromotormi

  • CUPRA Tavascan je emocionálne SUV pre fanúšikov športovej jazdy s nastaviteľným podvozkom Sport DCC a progresívnym riadením

 

Berlín/Martorell, 21/04/2023 - CUPRA Tavascan je prvým hrdinom novej éry mladej, nekonvenčnej španielskej značky. Sériový model, odvodený priamo od štúdie Tavascan, predstavenej na frankfurtskom autosalóne v roku 2019, ktorá tam bola prezentovaná ako "sen značky", prináša na cesty jedinečnú víziu elektrickej mobility budúcnosti.

CUPRA Tavascan posúva cestu elektrifikácie značky novým smerom impulzom tvorby emocionálnych vozidiel, ktoré prekračujú mantinely konvencií a oslovujú novú generáciu automobilových nadšencov.

CUPRA Tavascan je plne elektrické SUV-kupé, ktoré kombinuje príťažlivosť s vysokou výkonnosťou. Zhmotňuje elektrickú víziu CUPRA a zostáva verné hlavným črtám štúdie z roku 2019.

 

"Cesta našej značky k elektrifikácii dostala nezastaviteľný impulz - je v centre všetkého, čo robíme. CUPRA sa do roku 2030 pretransformuje na plne elektrickú značku. Existuje veľa nanajvýš racionálnych automobilov, ktoré prichádzajú na trh. To nie je prípad značky CUPRA," povedal Wayne Griffiths, CEO CUPRA. "V roku 2019 sme mali víziu ako nanovo vynájsť elektrifikáciu. Chceli sme ukázať, že elektrické automobily môžu byť zábavné a sexy, s atraktívnym dizajnom a jedinečným športovým charakterom. Vtedy to bol možno ešte iba sen. Ale teraz sa náš sen splnil modelom CUPRA Tavascan."

 

CUPRA Tavascan predstavuje veľký krok v rámci elektrifikácie značky. Rozširuje jej ponuku elektrifikovaných modelov. Pripája sa k plne elektrickému modelu CUPRA Born a verziám modelov CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer a CUPRA Formentor s pohonom plug-in hybrid. Do roku 2025 značka CUPRA vstúpi do novej éry ďalšími elektrifikovanými modelmi - CUPRA Terramar, CUPRA UrbanRebel a obnoveným aktuálnym modelovým programom.

Model CUPRA Tavascan, navrhnutý a vyvinutý v Barcelone, sa bude vyrábať v závode Anhui koncernu Volkswagen v Číne, čo je najmodernejšie centrum inovácií pre e-mobilitu, a bude uvedený na trh v roku 2024 s ročným cieľom viac ako 70 000 predaných áut.

Showroom nového modelu CUPRA Tavascan